Japán Szakos Tanulmányaim

ELTE Japán, Josai tanulmányok Japánban és KRE Japanológia mesterszak

Japán nyelvészeti kísérlet

Leave a comment

Nemrégiben részt vettem egy nyelvészeti kísérleten. Uchikawa tanárnő szokta jelezni a blogján, hogy mikor milyen programok vannak és ott olvastam, hogy keres nyelvészeti kísérletre embereket. Írtam neki, hogy én szívesen mennék, bár nem tudtam, milyen mértékű nyelvtudás kell hozzá. Örült a jelentkezésemnek és kiderült, hogy annyira nem is volt vészes a dolog, bár utólag rájöttem, hogy kicsit választékosabban is ki tudtam volna fejezni magam, csak akkor nem jutottak eszembe a szavak. Szóval mozgással kapcsolatos szituációkat bemutató videókhoz kellett rövid magyarázatot adni. Örülök, hogy segíthettem és kipróbálhattam, hogy milyen ez, illetve a cserébe kapott könyveknek is örülök 🙂
A részvételért cserébe választhattam 3 irodalmi művet és japán rágcsát, nasit.
A három könyv: Natsume Souseki – Michi kusa, Yanagida Kunio – [Shi no igaku] he no joshou, Akutagawa Ryuunosuke – Kappa, Aru ahou no isshou.
Mielőtt észrevettem volna Yanagidát, addig Dazai Osamu Ningen shikkaku (No longer human) c. regénye került a kezem ügyébe. A Többé nem ember-t animében láttam és úgy nagyon tetszett, viszont már elhatároztam, hogy Yanagida összes könyvét el szeretném olvasni, így Osamut inkább visszatettem.

DSC_4757

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s