Japán Szakos Tanulmányaim

ELTE Japán, Josai tanulmányok Japánban és KRE Japanológia mesterszak

Felvettek :)

Leave a comment

Felvettek az egyetemre 🙂

Ezzel a hírrel kicsit elkéstem, hiszen azóta már be is iratkoztam, de gondoltam, ezzel kéne kezdeni a blogot 😀

De miért is nyitottam erről blogot? Egyrészt, mert valamiért nagyon szeretek blogot vezetni, másrészt gondoltam, megörökítem ezt a nagyszerű eseményt és egyszerűbb elektronikus úton megtenni ezt, mint egy kézzel írott naplóba.

Elsősorban magamnak írogatok itt, de ha rajtam kívül más is olvassa az agymenéseimet, akkor jó olvasgatást hozzá 😀

Akit érdekel, elmesélem, miért is örültem annyira, amikor felvettek. Évek óta érdekel mind a japán nyelv, mind a kultúra és megmondom őszintén, már két éve is megfordult a fejemben, hogy felvételiznem kéne, de mégsem tettem meg. Amit egyébként utóbb meg is bántam. Így idén elhatároztam, hogy beadom a jelentkezésemet, hiszen semmit sem veszíthetek vele. Ez egy elég nagy elhatározás volt a részemről, hiszen 8 éve dolgozom és 10 éve érettségiztem le, szóval az egyetem miatt a teljes életvitelem változik meg. Viszont az évek folyamán egyre inkább úgy éreztem, hogy Japán egy egészen különleges helyet foglal el a szívemben és olyan szintű érdeklődéssel vagyok iránta, hogy nekem valamilyen úton-módon olyasmi tevékenységet kéne végeznem, aminek köze van Japánhoz.
Fordítani is mindig is nagyon szerettem, így végül nem volt kérdéses, hogy mit kéne tennem.
Beadtam a jelentkezésemet a szakra és szerencsémre idén úgy alakultak a dolgok, hogy mind a ponthatárok is kedvezőbbek lettek (mondhatni igen alacsonyak), mind az érettségim is többet ér most, mint régebben, mert én még a régi rendszerben érettségiztem.
Elmentem emelt angol érettségit tenni, mert emeltem nem volt és az is nagyon jól sikerült. Szóval 408 ponttal szerencsére bőven benne voltam a ponthatárban. Bár először nem akartam elhinni, amikor láttam az idei ponthatárokat, hogy sikerült. De igen, többszöri átellenőrzés után megállapítottam, hogy engem bizony tényleg felvettek első helyre és ráadásul állami finanszírozásra 😀

Örülök, hogy lehetőségem nyílik újra tanulni, még úgy is, hogy most meg sajnos akkor pénzt nem fogok tudni félre tenni, mivel jelenleg nem dolgozom. De most egyelőre arra koncentrálok, hogy az egyetem menjen és lehetőleg minél jobb átlaggal.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s